Ingrediënten

  • Bereidingstijd:
  • 30-60 minuten
  • Keuken:
  • Nederlandse keuken
  • Smaak:
  • Zoet

Ingrediënten

200 gram verse aardbeien, 90 gram kristalsuiker, 1 eierdooier, 1 eetlepel citroensap, 225 cc (2 1/4 dl) volle melk, 100 cc (1 dl), slagroom.

Hulpmiddelen

Keukenmachine, ijsmachine, spatel, ijsbakjes etc.

Voorbereiding

Zorg dat je vrieselement ten alle tijde gebruiksklaar is door hem na dat hij schoongemaakt is in een plastic zak weer in de vriezer te leggen. Na 18 tot 24 uur is hij weer helemaal bevroren (check dit door op de onderkant van het element te drukken, heb je speling dan is het element nog niet genoeg bevroren).

Bereidingswijze

Was de aardbeien. Pureer ze samen met het citroensap, de suiker en de eierdooier. Vermeng het aardbeienmengsel met de slagroom en de melk. Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is. Schakel de ijsmachine in op de stand voor compact- of voor sorbetijs (het daarvoor bestemde knopje indrukken, de machine gaat dan werken), giet dan als de machine draait het mengsel in de kom.

De bereidingstijd voor compactijs is ongeveer 35-45 minuten, voor softijs is het ongeveer 25-30 minuten.