De Nederlandse consument is de afgelopen jaren aanzienlijk meer ijs gaan eten.

In 2000 was de consumptie per hoofd 7,0 liter in 2010 steeg dat naar 7,9 liter. In europa is Finland koploper met zo’n 12,9 liter per hoofd van de bevolking. Dit is niks in vergelijking in Amerika waar het gemiddeld op 19 liter per persoon ligt.

Er zijn veel verschillende soorten ijs te krijgen. De bekendste zijn toch wel het waterijs en roomijs, maar je hebt natuurlijk ook het soft-, slagroom- en Italiaans ijs. Het verschil in voedingswaarde en calorieën verschilt natuurlijk per ijssoort en merk. Bij lijnen wordt nou niet gelijk gedacht aan ijs, behalve misschien een waterijsje. Maar eigenlijk valt ijs wel mee qua hoeveelheid calorieën. IJs bestaat voor een groot deel uit melk, wat weer veel calcium en eiwitten bevat. Er zitten natuurlijk ook suikers en vetten in veel ijssoorten.

In 2008 is er een onderzoek gedaan door Ola naar onder andere ijs in een zogenaamde “tussendoortjesvergelijkingsonderzoek”. Aan 2000 mensen is gevraagd om 16 verschillende tussendoortjes te rangschikken op hoeveelheid calorieën. Uit het onderzoek kwam dat ijsjes veel minder calorieën bevatten dan mensen eigenlijk denken. Duw wat houd je tegen om lekker te genieten van bijvoorbeeld slagroomijs:) Wist je trouwens dat je met een slagroomspuit ook diverse andere gerechten kan maken? Kijk is bij onze vrienden van Slagroomspuit.nl.