Een heerlijke cocktail met ijs maken is een van de dingen die ik vaak doe. Ik was altijd in de weer met van die malletjes om weer een zwik ijsklontjes te maken. Altijd op het moment dat ik een heerlijke cocktail met ijs wou maken waren mijn ijsklontjes op. Gelukkig heb ik hiervoor de oplossing gevonden, namelijk de trebs ijsblokjesmachine. De Trebs machine is een van de goedkopere ijsblokjesmachines die in nederland te krijgen is.

Wat zit er bij
Natuurlijk krijg je de ijsblokjesmachine, maar hiernaast zitten er een ijsschep en een maatbeker bij. De maatbeker is niet bepaald mooi te noemen, maar zijn lange tuit is wel erg handig. Verder treffen we in de doos een uitgebreide handleiding aan, en snoer en ook nog een reservedopje.

Looks
De machine zelf is niet een van moeders mooiste, maar hij hoeft gelukkig niet elke dag in het zicht te staan. De machine zelf is gemaakt van grijs plastic waar je net van moet houden. Ik had een witte kleur hier beter bij vinden staan, maar ja smaken verschillen nu eenmaal.

Bediening
De bediening van de ijsblokjesmachine is kinderlijk eenvoudig. Bovenop zijn een start en stop knop te vinden, daarnaast zitten de selectie knoppen voor het formaat van de ijsblokjes. Het formaat wordt bepaald door de vriestijd, kleine blokjes betekend korte vriestijd en grotere blokjes betekend langere vriestijd.
Op de display wordt aangegeven voor welke grote ijsklontjes je hebt gekozen. Als de ijsbak volzit of het water op is wordt dit hier ook op weergegeven.

Het waterreservoir kun je bij vullen door de ijslade te verwijderen. Omdat de machine goed geïsoleerd moet zijn zit deze ver naar binnen. Hier komt de bijgeleverde maatbeker weer van pas die het bijvullen een stuk makkelijker maakt. Het reservoir kan 2 liter water bevatten, maar wanneer er nog maar 0,5 liter in zit geeft hij aan dat deze moet worden bijgevuld.

Eindoordeel
Het blijft natuurlijk een duur apparaat, maar wanneer er veel gebruikt van wordt gemaakt brengt dit veel gemak met zich mee.
De bediening is een pluspunt, deze is namelijk kinderlijk eenvoudig. De lade zou misschien iets beter gepositieoneerd kunnen worden maar dit zou dan ook nadelig werken tot de grote van de ijsla.

Bijlagen